Självbiografiska böcker inom den svenska hockeyn.
Litteratur

Självbiografiska böcker inom den svenska hockeyn.

Det är viktigt för människan att stimulera sina sinnen för att hålla dem vid liv. Det vore tråkigt om man skulle tappa sin fantasi eller inte längre skulle kunna föreställa sig olika situationer man får berättat för sig. För att hålla sinnen levande kan det därför vara bra att läsa. Det finns flera bra anledningar till att sätta sig i en soffa, gungstol eller solstol och läsa. Förutom att du stimulerar dina sinnen så minskar du stressen och blir mer avslappnad samtidigt som du kan utveckla ditt språk.

Förutsättningen för att man ska vilja läsa är givetvis att man hittar en bok som man tycker är intressant. Man märkte redan under skoltiden vilken skillnad det var på att själv få välja en bok att läsa, kontra en bok läraren bad alla elever att läsa. Att tvingas läsa en bok fungerar inte, man måste själv vilja läsa nästa sida på grund av intresse eller spänning. Men har man väl hittat en bra bok så kan det vara svårt att slita sig från den. Man spenderar så mycket ledig tid man kan med sin bok fram till dess att den är utläst. Om man är mitt uppe i en flytt och ska jämföra vilken flyttfirma i Stockholm man tycker är bäst så kanske man prioriterar den flyttfirma som kan förflytta din sköna lässtol tryggast och snabbast.

Det finns många olika typer av genrer och vi har alla olika intressen. En del gillar fantasy och science fiction samtidigt som andra är mer intresserade av romantiska böcker. I den här artikeln ska vi dock tipsa om ett par bra självbiografier inom hockeyns värld, så är du en riktig hockeyfantast så bör du absolut fortsätta att läsa.

  • Björn Hellqvist – Shaking Generation. Björn Hellkvist är hockeytränaren som redan i tidig ålder drabbades av Parkinson samtidigt som han ledde Rögle BK i jakten på en plats i Elitserien. I boken berättar Björn öppet om hur livet med Parkinson påverkat honom, hans familj och hans tränarkarriär.
  • Conny Strömberg – En lirares bekännelser. Conny Strömberg skulle man nog kunna kalla en kultlirare inom svensk hockey. Han har tillhört över 20 klubbar och allt som oftast varit en poängmakare. Han har dock även haft problem med alkoholism och omgärdats av flertalet rykten. I boken berättar han om sitt hockeyliv, alkoholen samt vilka övriga rykten som är sanna, överdrivna eller falska.
  • Börje Salming – Blod, svett och hockey. Börje Salming är en av de största svenska hockeyprofilerna genom tiderna och i denna bok berättar han öppet om sitt liv, från barndomen till den framgångsrika karriären i Toronto.

Jaga fatt på någon av ovanstående böcker om du tycker om att läsa om hockey. Även om du kanske inte är en bokmal så är det intressanta böcker som du med stor sannolikhet kommer fastna snabbt i.