Marknadsför dig själv som författare
Litteratur

Marknadsför dig själv som författare

De flesta författare som blev stora innan interneteran började inte med att direkt spotta ur sig en stor fantastisk roman. Arbeta som skribent på en tidning eller skriva noveller och följetonger var normala startpunkter för aspirerande författare.

Följetonger i tidningar var förr i tiden både ett sätt att exponera sitt skrivande för världen, få lite betalt och konkret skrivträning. Det finns så klart en efterfrågan på detta även i dag, men i och med internet är det en väldigt nischad bransch. En hemsida för dina texter kan vara den moderna varianten av att sprida ditt skrivande på ett billigt, effektivt och storslaget sätt.

Låt inte detaljerna hindra dig

En egen hemsida för att sprida dina noveller, recensioner, dikter, bilder, generella tankar eller vad det nu kan vara, är ett sätt att hålla skrivandet i gång och tvingas släppa ut det i vida världen. Vet du inte hur man gör hemsidor själv så ta hjälp av någon som är expert på webbdesign och alla de aspekter som hör till. Då blir du garanterad en proffsigt designad hemsida som är utformad för att kunna uppdateras så enkelt som möjligt av dig.

Kanske vill du ha ett kommentarsfält på dina inlägg eller ett dedikerat diskussionsforum. Det finns ingen mening att försöka göra allting själv – berätta vad du vill ha och låt de som kan webbdesign sköta det praktiska.

Ta vara på möjligheterna

Att lägga sin texter på internet eller i bokform är för många en utmaning. Plötsligt är dina tankar exponerade inför hela världen. Kanske blir en text du skriver viral på gott och ont och då kan det vara svårt att hantera det. Tänk på att det inte går att förbereda sig för allt. En god sinnesstämning och en känsla av trygghet för din egen förmåga är ett bra första steg att tackla internets möjligheter och utmaningar.