De mest populära böckerna just nu
Litteratur

De mest populära böckerna just nu

Om du inte riktigt vet vad du ska läsa för bok härnäst kan det här inlägget vara något för dig. I det här inlägget kommer vi kort gå igenom några av de mest populära böckerna i skrivande stund. Böckerna är populära av en anledning och chansen är stor att du kommer att tycka om dem.

Dalskuggan av Viveca Sten

Det går inte att skriva ett inlägg om populära böcker utan att nämna minst en kriminalroman. Den som ligger på flera topplistor i skrivande stund är boken Dalskuggan som är skriven av Viveca Sten. Det här är andra boken i serien som kallas för Åremorden. Även i Dalskuggan får vi följa de två Årepoliserna Hanna och Daniel när de utför sitt polisarbete och annat som händer i den jämtländska byn.

To Paradise/ Mot paradiset av Hanya Yanagihara

En bok som ligger både på svenska och internationella topplistor är boken To paradise, eller Mot paradiset som den heter i den svenska översättningen och är skriven av Hanya Yanagihara. Boken utspelar sig under flera tidslinjer, både dåtid, nutid och framtid och vi får följa flera huvudkaraktärer som tampas med att passa in och älska den de vill.

Det fallna imperiet: Ryssland och väst under Vladimir Putin av Martin Kragh

En bok som ligger på många svenska topplistor, kanske på grund av dess aktualitet är boken Det fallna imperiet: Ryssland och väst under Vladimir Putin skriven av författaren Martin Kragh. Det här är en facklitterär bok där författaren berättar om Rysslands historia, krig och uppror till den nuvarande ryska presidenten Vladimir Putin.

Morgonstjärnan av Karl Ove Knausgård

I Morgonstjärnan av författaren Karl Ove Knausgård får vi följa ett par som tillsammans med sin familj och vänner blir vittne till när en stor stjärna plötsligt dyker upp upp på natthimlen. Många frågor uppstår då inte ens astronomerna kan förklara den plötsliga stjärnan.